Doğu Asya ülkesi Japonya’nın karlı dağlarında dünya standartlarında kayak yapmak, Okinawa’nın Suptropikal kumsallarında yüzmek; imparatorluk saraylarını, mabetleri, tapınaklarını ve daha pek çok kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz Uzak Doğu seyahatinde… Dünyanın en temiz ve kuralcı ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almakta; hem doğu egzotikliğini hem de en gelişmiş teknolojiyi ülkeyi ziyaret edenlere sunmakta Japonya ülkesi adeta bir başka dünya…
Sizlerde bilim, teknoloji, finans ve endüstriyel tasarım üzerine zengin lisans ve lisansüstü programları, Toyota, Canon, Nissan, Sony gibi dünyanın en ünlü şirketlerinde çalışma imkânlarıyla birçok kişinin hayalini süslemekte “Doğan Güneşin Ülkesi” Japonya gezisi öncesi araştırma yapıyorsanız merak edilenleri biz lezzet yolculuğumuz sırasında sizlere aktardık. Japonya’ ya nasıl gidilir? Japonya’ ya hangi vize ile seyahat edilir? Japonya’ da ne yenir? Gibi sorularınızın cevaplarına yanıt vereceğiz. Japonya şehirlerinin popüler lezzetlerini sizler ile bugünkü yazımızda paylaşacağız. Keyifli okumalar…
20 Dünya Kültür Mirası, 5 Dünya Doğa Mirası, 22 Somut Olmayan Miras, 6 Yaratıcı Şehirler Ağına Dahil Edilmiş Japonya ülkesi çağın bir adım ilerisinde gelişmiş teknolojisi ile gezip görenleri hayrete düşürmektedir. İlk başta Japonya’ya seyahat etmek gözünüzü korkutsa da imkansız olanı gerçekleştirmek insanoğlunun en iyi yaptığı şeydir. Sizlerde 90 günden fazla kalmayı planlamıyorsanız sizden vize talep etmemekte Japonya ülkesine daha önce deneyimlemediğiniz bir yurt dışı seyahatine çıkma çılgınlığına Avrupa Rüyası ile karar verebilirsiniz.
Her gece konaklamalı, single farkı ödemeksizin, ekstra turlar ile daha fazla yer gezip görme imkânına sahip olma ayrıcalığına Avrupa Rüyası yurtdışı turları içerisinde yer almakta olan:
Çünkü Sınırlar Aşıldıkça Anlamlaşır ve Güzelleşir…
Doğu Asya da bir ada ülkesi Japonya, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, lezzetli yemek kültürü, misafirperver insanı ve gelişmiş üst düzey teknolojisi ile sizleri bambaşka bir evrende seyahate çıkarmaktadır. Peki, çağın teknoloji açısından çok ilerisinde Japonya ülkesine nasıl seyahat gerçekleştirebiliriz?
Büyük Okyanus’ta, Doğu Asya ülkesi “Yükselen Güneşin Toprakları” Japonya ülkesi bir ada ülkesidir. 6. 852 adadan oluşmakta 111 Fuji Yanardağının da içerisinde bulunduğu aktif volkanlara ev sahipliği yapmakta Japonya ülkesine turizm ve iş amaçlı 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Japonya’ya Türkiye’den seyahat gerçekleştirmek için;
Tüm Japonya’yı Shinkansen yani yüksek hızlı trenlerle gezebilirsiniz. Japan Rail Pass (JR Pass) alarak seyahatleriniz daha az maliyetli gerçekleştirmek sizlerin elinde… Ülkede döviz büroları çok az ve döviz kuru komisyonları çok fazla olduğundan yanınızda mutlaka Japon Yeni getiriniz. Çünkü çoğu yerde kredi kartı geçmemektedir.
3 ay boyunca vizesiz seyahat ile gezme fırsatına sahip olacağınız Japonya ülkesi hakkında daha fazlasını merak ediyor ve tatil sürecinizi planlamakta zorluk yaşıyorsanız Avrupa Rüyasının yurtdışı tur danışmanlarından bu konuda destek alabilirsiniz.
Peki, Japonya seyahatinde ne yemeliyiz? Japonya mutfağı olmazsa olmazları ve Japonya’da da ne yenir? Sorularının cevaplarına da değindikten sonra bir sonraki rüya rotalara seyahatlerimizi gerçekleştireceğiz.
Japonya ülkesinin karlı dağlarının dünya standartlarındaki kayak merkezlerinde kayak yapmak, Okinawa’nın Suptropikal kumsallarında yüzmek; imparatorluk saraylarını, mabetleri, tapınaklarını ve daha pek çok kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz? Vizesiz seyahat etme imkanı sizlere tanımakta Japonya ülkesinde peki ne yenir? Japonya ülkesi, tarihi mekânları, mimari yapıları ve gelenekleri yanı sıra yemekleri ile de bizleri mutlu etmektedir. Dünyaca sevilen Japonya mutfağı, “5 Yemek Kuralı'' ile daha lezzetli yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Birbirinden lezzetli yemekleri bugünkü yazımızda sizlerle paylaşacağız.
Japon mutfak kültürü toplum yapısını en iyi ifade etmekte mutfaklardan biridir. Sizlerde daha az baharat ve yağın kullanıldığı; sağlıklı yemekleri yanı sıra Yemeklerin hazırlanışı, sunumu, renk ve dokusunda gelenekselliğin ön plana çıktığı Japonya ülkesinin olmazsa olmazları:
Peki, yemek yapımında tüm malzemelerin mevsiminde toplanmasına ve az pişmiş olarak doğal yapısının bozulmamasına dikkat edilmekte Japon mutfağında ne yenir?
Yemeklerini büyük bir özenle ve titizlikle hazırlamakta; her şeyin en tazesini ve doğalını kullanmakta, israfı sevmeyen, yediğiniz her yemekten zevk alacağınız Japonya’da ne yenir? Sorusuna sizlerin de aralarında aşina olduğunuz yemek önerileri ve içerikleri:
Japonya yemekleri denildiğinde ilk aklımıza gelmekte yemek kuşkusuz Sushi dir. Sizlerde içerisinde kullanılmakta deniz mahsullerinin çiğ olmasında dolayı pişirilerek hazırlanmakta Sushi türlerine de ev sahipliği yapmakta Japonya’da birbirinden lezzetli Sushi tariflerini tadabilirsiniz. Ayrıca yanında wasabi ve soya sosu ile birlikte gari turşusu ile servis edilir. Tercih edilen bazı Sushi türleri; Maki, California Roll, Nigiri, Sashimi, Uramaki’dir.
Erişte tüketiminde önde gelen ülkeler arasında yer almakta olan Japonya’ da buğday unu ile yapılan bir erişte çeşidi tuzlu suda pişirilmekte ve Kızartılmış malzemelerle veya geleneksel çorbalar ile servis edilmektedir. Fiyatı da oldukça uygundur.
Kızartma ve atıştırmalık severler için vazgeçilmez bir yemek bu tarif; Çeşitli deniz ürünü, sebzeler veya tavuk etinin bir soğuk bir hamur ile kaplandığı ve yağda kızartıldığı yemektir. Lezzet katması için çeşitli tuz ve baharatlar ile de servis edilmektedir.
Tavuğun göğüs, ciğer, kanat, kalp veya herhangi bir kısımdaki etlerin karıştırılarak şişlere dizilmesi ile ızgara şeklinde hazırlanmakta bu yemek festivallerde ve sokak lezzetlerinde sıkça rastlanan popüler atıştırmalıklardandır.
Japon mutfağının en doyurucu yemekleri arasında yer almakta Ramen; buğday eriştesi, et, soya sosu ve çeşitli et-kemik ile hazırlanmış bir et suyundan oluşan çorba olup tam bir protein kaynağıdır.
Japon mutfağının titizliğini ve özenini bu yemekte göreceksiniz. İnce teknikler kullanarak yapılmakta bu küçük porsiyonlu yemekler ile Japon mutfağının çeşitliliğini tatma fırsatına sahip olacaksınız.
Yüzyıllardır Japon mutfağında hazırlanmakta erişte yemeği… Karabuğday unu ile yapılmakta ince uzun erişteler enfes bir lezzete sahiptir.
Sığır eti, çeşitli sebzeler, erişte ve tofu peyniri içermekte bu zengin güveç yemeği et yasağı Japonya’da kaldırıldıktan sonra popüler olmuştur.
Soya fasulyesi, balık-yosun suyu, tofu peyniri, dilimlenmiş balık parçaları ve yeşil soğan ile hazırlanmakta bu çorba tam bir şifa deposu…
Izgara ahtapot…
Tatlı çok tüketmeseler de Japonya’nın meşhur tatlısı Wagashi hamurunda kırmızı fasulye, kestane, pirinç unu, susam ezmesi gibi malzemeler ile kullanılmakta olup renklendirme için ise yeşil çay tozu, soya fasulyesi unu ve Japon pelin otu kullanılmaktadır.
Son olarakta sınırlar aşıldıkça anlam kazanır ve güzelleşir diyoruz. Sizlerde seyahat etmenizin önündeki engelleri aştıktan sonra ”Yılın En İyi Seyahat Ödülleri” sahibi Avrupa Rüyasıyla tanışarak Japonya ülke ve şehirlerinde anılar biriktirmeye başlayınız…